Sałatka z pieczarkami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    ok 15 szt dużych
  • jajka

    6 szt
  • szynka

    6 plastrów
  • ogórki konserwowe

    4 szt
  • groszek konserwowy

    1 op
  • por

    1/4 szt
  • sól

  • pieprz

  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i na krótko wrzucamy na osolony wrzątek. Przelewamy przez durszlak i studzimy. Dobrze odciskamy z wody i kroimy w drobną kostkę. Groszek osączamy z zalewy.
Jajka ugotowane na twardo, ogórki konserwowe i szynkę też kroimy w drobną kostkę. Por oczyszczamy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Sałatkę schładzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.06.2017 18:40
moje smaki,mniam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat