Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki ok 15 szt dużych
jajko 6 szt
szynka 6 plastrów
ogórki konserwowe 4 szt
groszek konserwowy 1 op
por 1/4 szt
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i szynką

Pieczarki myjemy i na krótko wrzucamy na osolony wrzątek. Przelewamy przez durszlak i studzimy. Dobrze odciskamy z wody i kroimy w drobną kostkę. Groszek osączamy z zalewy.
Jajka ugotowane na twardo, ogórki konserwowe i szynkę też kroimy w drobną kostkę. Por oczyszczamy i drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Sałatkę schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.06.2017 18:40
moje smaki,mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak