Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
kukurydza w puszce 1 szt
jajko 5 szt
cebula 1 szt
szczypiorek
majonez
sól
pieprz

Porada

W celu uzyskania bardziej kolorowego efektu można zamiast cebuli białej użyć czerwonej.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i kukurydzą

Pieczarki obieramy i gotujemy 20 minut. Jajka gotujemy na twardo. Cebulę, jajka i pieczarki kroimy w kostkę. Dodajemy kukurydzę i majonez. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.11.2014 17:57
Chętnie skosztuję :-)
Futka 29.10.2014 21:25
Świetna i bardzo smaczna sałatka :)
engie23 26.10.2014 17:12
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak