Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pędami bambusa i prażonym słonecznikiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pędy bambusa 1 słoiczek
kukurydza w puszce 1 puszka
jajko 4 sztuki
por cały mały 1-2 sztuki
słonecznik łuskany 5 dkg
majonez do dekoracji
fasola czerwona z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pędami bambusa i prażonym słonecznikiem

Jajka ugotować na twardo i po wystudzeniu pokroić w kostkę. Fasolę, pędy bambusa i kukurydzę odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. Małe pory pokroić w talarki. Składniki delikatnie połączyć ze sobą i przyprawić do smaku solą ziołową. Na talerzu każdą porcje sałatki udekorować majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.02.2014 22:32
bardzo fajna sałatka
Monika58 09.02.2014 14:02
smaczna, dobre składniki
Adamorek 09.02.2014 13:36
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak