Sałatka z pędami bambusa i prażonym słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pędy bambusa

    1 słoiczek
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • jajka

    4 sztuki
  • por cały mały

    1-2 sztuki
  • słonecznik łuskany

    5 dkg
  • majonez

    do dekoracji
  • fasola czerwona z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i po wystudzeniu pokroić w kostkę. Fasolę, pędy bambusa i kukurydzę odsączyć z zalewy. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor. Małe pory pokroić w talarki. Składniki delikatnie połączyć ze sobą i przyprawić do smaku solą ziołową. Na talerzu każdą porcje sałatki udekorować majonezem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 18.02.2014 22:32
bardzo fajna sałatka
Monika58 09.02.2014 14:02
smaczna, dobre składniki
Adamorek 09.02.2014 13:36
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat