Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 100 gram
łosoś wędzony 250-300 gram
cebula 1 szt
pomidor 2 szt
bazylia świeża 1 pęczek
oliwa z suszonych pomidorów 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią

Kroki postępowania

1
Kaszę pęczak ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć do miski.
Krok 1 - Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią foto
2
Wędzonego łososia (brzuszki) obrać z ości i podzielić na dość spore kawałki. Dodać do kaszy.
Krok 2 - Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią foto
3
Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę.
Krok 3 - Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią foto
4
Pomidory również pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników.
Krok 4 - Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią foto
5
Listki bazylii umyć, osuszyć i pokroić.
Krok 5 - Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią foto
6
Dodać oliwę z suszonych pomidorów, przyprawić pieprzem i solą. Wymieszać.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka z pęczakiem, łososiem i bazylią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:56
musi być pyszna
Anna169Hosz 23.05.2016 13:10
Lubię takie smaki:)
IKrakowianka 23.05.2016 13:02
bardzo fajna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak