Sałatka z patisonów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • patison

    1 sztuka
  • pomidor

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • liść selera

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 lyżeczki
  • śmietana 30%

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisona należy dokładnie umyć, następnie zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomidory należy sparzyć, po czym obrać ze skórki i rozgnieść w salaterce. Do pomidorów należy dodać posiekaną cebulkę i zieleninę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko wymieszać, dodać patisona i śmietanę, raz jeszcze wymieszać. Sałatkę należy podawać schłodzoną w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 01.11.2013 13:32
świetny pomysł
Barbara55 27.02.2011 14:30
fajna ta sałatka
kielcok1 08.02.2011 15:09
kto jada sałatki ...
rakow2 08.12.2010 16:22
moze dobra
Marcin46 20.10.2010 15:26
Widzę że praca w branży Ci służy ;)
cukiereczek 29.07.2010 09:16
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat