Sałatka z papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółta papryka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • pieprz czerny ziarnisty Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    6 łyżek
  • ocet winny

    5 łyżek
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • zioła prowansalskie

    2 łyżeczki
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i drobno pokroić. Pieprz utłuc w moździerzu. Na oliwie zeszklić cebulę, dodać paprykę, ocet, wino, sól oraz pieprz i dusić, aż papryka będzie miękka. Warzywa ostudzić i osączyć. Następnie posypać ziołami i wymieszać. Podawać do potraw z ryb i mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 29.02.2012 11:39
super
jasiek 12.02.2011 23:48
coś mi tu brakuje...
szajba2 25.01.2011 15:17
można przekąsić
rakow2 11.10.2010 14:11
sałatka paprykowa smaczna i zdrowa
Barbara55 07.09.2010 15:07
paprykę najbardziej lubię smażoną
Patrycja40 26.06.2010 12:38
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat