Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
melon
½ szt -
arbuz
¼ szt -
pomarańcza
1 szt -
kiwi
2 szt -
kiełki słonecznika
50 g -
pestki dyni
30 g -
jogurt
200 ml -
miód
2 łyżki -
sok z limonki
1 szt -
świeża mięta
5 listków -
sól
1 szczypta -
imbir starty
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z owoców południowych z sosem jogurtowo-imbirowym
Wszystkie składniki sosu połączyć, doprawiając odrobiną soli i posiekanej mięty.
Owoce umyć i obrać ze skóry. Pomarańcze wyfiletować, resztę owoców pokroić w dowolnie wybrany kształt. Owoce ułożyć na talerzu, polać sosem jogurtowo-imbirowym, udekorować kiełkami i listkami świeżej mięty, posypać pestkami dyni.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)