Sałatka z muszelkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    300 g
  • por

    1 szt
  • groszek konserwowy

    puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • majonez

  • keczup pikantny

  • sok pomidorowy

    50 ml
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Majonez mieszamy z keczupem i sokiem pomarańczowym.
Warzywa z puszki odcedzamy i dodajemy do makaronu.
Pora kroimy w drobne plasterki, blanszujemy i dodajemy do całości. Przyprawiamy solą. Dodajemy sos z majonezu i mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 19.11.2012 09:31
super taka sałatka do muszelek,muszę zrobić teraz z takim nadzieniem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat