Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z mortadelą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
mortadela ok20 dag
jajko 4 szt
kukurydza konserwowa 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
musztarda
sól
pieprz
majonez
papryka czerwona po1 szt
papryka zielona po1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mortadelą

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i osączyć. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Mortadelę pokroić w plastry a następnie w kostkę. Wszystkie składniki połączyć. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku przyprawami. Dobrze schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak