Sałatka z mortadelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 woreczki
  • mortadela

    ok20 dag
  • jajka

    4 szt
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • musztarda

  • sól

  • pieprz

  • majonez

  • papryka czerwona

    po1 szt
  • papryka zielona

    po1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu i osączyć. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Mortadelę pokroić w plastry a następnie w kostkę. Wszystkie składniki połączyć. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku przyprawami. Dobrze schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat