Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z młodych ziemniaków, łososia i szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna i bardzo pożywna sałatka ziemniaczana z dodatkiem świeżego szpinaku i wędzonego łososia, z sosem na bazie jogurtu naturalnego. Świetnie sprawdzi się jako lunchbox - łatwo ją zapakować, a po jej zjedzeniu na pewno nie zabraknie nam energii do pracy :)

Składniki:

wszystkie składniki

młode ziemniaki 0.5 kg
ogórki konserwowe Smak 5 szt.
łosoś wędzony 125 gramów
szpinak świeży 80 gramów
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 3 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z młodych ziemniaków, łososia i szpinaku

Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, a gdy ostygną, pokroić w grubą kostkę. Ogórki również pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków. Filet z łososia (wędzony na gorąco) podzielić na kawałki, szpinak wypłukać, osuszyć i pokroić. Dodać do reszty składników. Wymieszać.
W miseczce przygotować sos: jogurt naturalny połączyć z majonezem i oliwą, a następnie polać sałatkę sosem. Doprawić ją sczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak