Sałatka z mięsem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    15-20 dag (pieczone)
  • jajka ugotowane na twardo

    2 szt
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • ciecierzyca ugotowana

    0,5 szklanki
  • pieczarki marynowane

    1 szklanka
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • cebula czerwona

    0,5 szt
  • majonez light

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowaną marchewkę i kiszonego ogórka pokroić w kosteczkę. Obrane jajka i upieczone mięso pokroić w dość grubą kostkę. Przygotowane składniki włożyć do miski. Dodać osączoną soczewicę, posiekaną cebulę i pokrojone na połówki marynowane pieczarki. Następnie połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat