Sałatka z medalionami z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • ogórek

    0,5 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • papryka żółta

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • sałata masłowa

    1 szt
  • jogurt naturalny

    300 ml
  • olej

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    0,5 pęczka
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • koperek

    0,5 pęczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • boczek wędzony

    10 dag
  • indyk

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kukurydzę osączyć.Ogórki i rzodkiewki pokroić w plasterki,paprykę w paski.Sałatę porwać na kawałki.Warzywa wymieszać.Jogurt utrzeć z olejem,dodać posiekaną zieleninę.Doprawić do smaku pieprzem i solą,cukrem i sokiem z cytryny.Boczek wysmażyć na suchej patelni,odłożyć.Medaliony usmażyć na wytopionym tłuszczu(po 5 minut z każdej strony).Oprószyć solą i pieprzem.Podawać razem z sałatką i sosem.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 04.03.2012 22:19
super
magical66 31.10.2011 23:22
świetne danie
Iwona45 20.07.2011 00:54
super
Kate131 22.06.2011 08:42
super
Ania67 16.03.2011 22:25
Świetna
Krystyna32 12.03.2011 06:51
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat