Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makreli i selera naciowego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 kawałki
pomidor 1 szt
kiełki rzodkiewki
makrela wędzona
olej rzepakowy
ogórek zielony 1 szt
ziemniaki młode
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makreli i selera naciowego

Seler naciowy kroimy w paseczki. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. PO ugotowaniu odcedzamy i studzimy , kroimy w kostkę. Pomidora myjemy i kroimy w kosteczkę. Ogórka zielonego obieramy i kroimy w kosteczkę. Mięso makreli oddzielmy od ości i rwiemy na kawałki.Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy kiełki rzodkiewki. Lekko mieszamy. doprawiamy sola ,pieprzem i dodajemy kilka łyżek oleju rzepakowego. Chłodzimy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.07.2013 13:25
ładnie się prezentuje
aisza1 08.07.2013 13:24
pyszna sałatka
jasiek 08.07.2013 11:19
dobre takie połączenie
manaika 08.07.2013 10:01
wygląda bosko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak