Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem ryżowym
Pierś kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w większą kostkę.Podsmażyć na rozgrzanym maśle posypując przyprawą kebab - gyros.
Smażyć około 20 minut, wystudzić.
Ogórki konserwowe (lub kiszone )i obraną cebule pokroić w drobniejszą kostkę.
Jajka ugotować na twardo, przepłukać zimną wodą , obrać i pokroić w większą kostkę.
Groszek konserwowy odsączyć na sicie.
Papryki oczyścić z nasion i pokroić w kostkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie składniki włożyć do wiekszego naczynia, wymieszać.
Majonez połączyć z musztardą dodać do sałatki , doprawić pieprzem i solą i ponownie wymieszać.
Gotową sałatke przełożyć do szklanej salaterki , udekorować pietruszką zieloną i marchewką.