Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z makaronem ryżowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo szybka i smaczna sałatka

Składniki:

makaron ryżowy 250 gramów
pieczarki marynowane 1 słoik
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
jajko 5 sztuk
ogórki kiszone 5 sztuk
szynka konserwowa 40 dag
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z makaronem ryżowym

Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu i hartujemy zimną wodą.
Jajka gotujemy na twardo.
Pieczarki marynowane, ogórki kiszone, szynkę konserwową i obrane jajka kroimy w drobną kostkę.
Kukurydzę i groszek odcedzamy.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy musztardę i majonez według uznania i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak