Sałatka z makaronem ryżowym

Sałatka z makaronem ryżowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo szybka i smaczna sałatka

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ryżowy

    250 gramów
  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek

    1 puszka
  • jajka

    5 sztuk
  • ogórki kiszone

    5 sztuk
  • szynka konserwowa

    40 dag
  • majonez

    3 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu i hartujemy zimną wodą.
Jajka gotujemy na twardo.
Pieczarki marynowane, ogórki kiszone, szynkę konserwową i obrane jajka kroimy w drobną kostkę.
Kukurydzę i groszek odcedzamy.
Łączymy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy musztardę i majonez według uznania i doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat