Sałatka z makaronem muszelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 sztuka
  • szynka gotowana

    20 dag
  • pieczarki

    10 dag
  • sól

  • pieprz

  • makaron muszelki

    40 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • majonez

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować jak podano na opakowaniu, w osolonej wodzie.

Majonez i jogurt mieszamy ze sobą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i sól. Wymieszać.

Pora i pieczarki pokroić w plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół. Dać na patelnię, dodać pokrojoną szynkę w kwadraciki i podsmażyć delikatnie.

Mieszamy z odcedzonym makaronem. Doprawić solą i pieprzem. Polać sosem z czosnku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat