Sałatka z łososiem i smażonym tofu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata kolorowa

    3 garści
  • ogórek zielony

    50 g
  • tofu

    50 g
  • łosoś wędzony

    50 g
  • ketchup pikantny

    1 łyzka
  • szalotka

    1 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
  • zioła prowansalskie

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • oliwa

    3 łyzki
  • olej z suszonych pomidorów

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

DRESSING:

Szalotkę i papryczkę chili i natkę pietruszki drobniutko siekamy.

Dodajemy podprażony słonecznik, ketchup i olej z pomidorów.

Doprawiamy solą i pieprzem , a następnie dokładnie mieszamy.

SAŁATKA:

Tofu kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano.

Odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i pieprzu.

Ogórka kroimy w półtalarki, łososia siekamy.

Na talerzu układamy sałaty,skrapiamy dressingiem, dodajemy usmażone tofu, posiekanego łososia , świeży ogórek i wszystko polewamy resztą chrupiącego dressingu.

Zajadamy!

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 22.10.2014 16:58
ciekawa propozycja ładnie podana
berys18 19.10.2014 12:37
ładna i apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat