Sałatka z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    1/2 kg
  • ziemniaki ugotowane

    3 szt./w mundurkach
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jajka przepiórcze

    1 opakowanie
  • majonez

    1 szklanka
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Dodać drobno pokrojone ogórki, łososia, pokrojone na połówki jajeczka i przyprawić do smaku. Całość delikatnie wymieszać z majonezem, chrzanem i podawać z dobrym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat