Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kuskusem i winogronami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1/2 szklanki
wrzątek 1/2 szklanki
winogrona (bezpestkowe) 100 g
morele suszone 4 sztuki
miechunka suszona 10 g
płatki migdałowe 1 łyżka
orzechy włoskie kilka sztuk
miód płynny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kuskusem i winogronami

Kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut. Winogrona kroimy na pół lub cztery części, morele w kostkę, a miechunkę na pół.

Pokrojone owoce dodajemy do kuskusu razem z płatkami migdałowymi i orzechami. Słodzimy do smaku płynnym miodem i ponownie mieszamy.

Podajemy od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.11.2016 08:41
bardzo apetyczna
ada.la 11.11.2016 08:06
ciekawa sałatka
Babeczka35 11.11.2016 08:00
Smakowita sałatka.
Mniam 10.11.2016 23:13
Taką sałatkę to ja bardzo chętnie bym zjadła.
Łukasz15 10.11.2016 22:38
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak