Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurek i szpinaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dag
liście szpinaku 20 dag
szczypiorek 0,5 pęczka
olej 3 łyżki
biały ocet winny 1 łyżka
łuskane ziarna słonecznika 0,25 szklanki
żółty ser 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurek i szpinaku

Grzyby oczyszczamy, myjemy, osączamy, większe okazy przekrawamy na pół Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy ok. 15 min. Osączamy i studzimy. Ocet winny mieszamy z 2 łyzkami oleju i gdy dokłądnie się połączą skrapiamy kurki. Liście szpinaku myjemy, osączamy, układamy na półmisku, oprószamy solą i pieprzem i skrapiamy pozostałym olejem. Grzyby układamy na liściach szpinaku, delikatnie mieszamy, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika i drobno startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak