Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem, pieczarkami i kukurydzą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak pieczony 2 udka
kukurydza w puszce 2/3 puszki
oliwki zielone 20 szt
jajko 4 szt
szczypiorek 1 pęczek
pieczarki 20 dkg
masło 10 g
sól i pieprz
roszponka 10 listków
majonez 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem, pieczarkami i kukurydzą

Mięso obrać z kości i drobno pokroić. Odcedzić kukurydzę. Ugotować jajka na twardo. Pokroić w plasterki oliwki. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plastry i poddusić na 2-3 łyżkach wody z odrobiną masła. Odlać sos a grzyby wystudzić.

Wymieszać razem kukurydze oliwki i pieczarki. Dodać posiekane jajka i posiekany szczypiorek. Całość wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Odstawić na pół godziny do lodówki.

Podawać np. udekorowane listkami roszponki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sabik86 23.04.2016 09:53
Bardzo apetyczna sałatka
Pani Domu 22.04.2016 11:41
bardzo fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak