Sałatka z kurczakiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • pieczarki marynowane

    1 słoik
  • seler marynowany

    1 słoik
  • kukurydza

    1 puszka
  • rodzynki

    1 szklanka
  • jajko

    3 sztuki
  • szczypiorek

    1/2 pęczek
  • majonez

    5 łyżek
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka oprószyć solą i ziołami prowansalskimi, obsmażyć na małej ilości oleju na złoty kolor. Wystudzić, pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć i odcedzić.
Drobno pokroić jajka i pieczarki. Selera, kukurydzę i fasolę odcedzić z zalewy. Szczypiorek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki z majonezem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat