Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem i chrupiącym boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 1 sztuka
sałata lodowa 1/2 główki
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
boczek wędzony 7 plastrów
awokado 1/2 sztuki
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem i chrupiącym boczkiem

Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, posolić, posypać pieprzem, usmażyć na oleju, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić na ósemki. Sałatę pokroić lub porwać na mniejsze kawałki. Awokado pokroić w kostkę. Plastry boczku pokroić na kawałki - część z nich podsmażyć tak, aby były podsmażone, ale nie twarde, część usmażyć na chrupiące chipsy. Zrobić sos: majonez połączyć z musztardą. Połączyć składniki (chipsy z boczku odłożyć do dekoracji), dodać sos i pomieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku.. Na wierzch wyłożyć chipsy z boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak