SAŁATKA Z KRABÓW Z SOSEM SZCZAWIOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    100 gram
  • awokado

    2 sztuki
  • cytrynka

    1 sztuka
  • kraby bez skorupek

    200 gram
  • orzech ziemny

    100 gram
  • olej

  • szczaw

    75 gram
  • smietana kremowa

    100 gram
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • sos tabasco

    4 krople
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler obrać, pokroić na plasterki i w osolonej wodzie ugotować do miękkości. Następnie wyjąć i pokroić na drobną kostkę. Awokado obrać, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę, skropić 2 łyżkami soku z cytryny. Połączyć seler z awokado, dodać kraby, obrane orzeszki i łyżkę oleju. Całość razem dokładnie wymieszać. Na sos oczyścić szczaw, oberwać łodygi i pokroić na cienkie paski. Dodać śmietanę, sok z połowy cytryny, sól, pieprz oraz sos Tabasco. Całość wymieszać. Do salaterek najpierw wkładać sos, później sałatkę. SMACZNEGO!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 28.12.2012 07:44
extra
olkaaa 19.10.2012 10:36
jeszcze nie jadłam
maciek7 02.09.2012 21:18
super
bgs1984 13.07.2012 21:53
mniam
marzenciak1985 13.07.2012 20:38
mniam
ronald88 01.07.2012 18:01
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat