Sałatka z kotletem drobiowym i sałatą lodową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Szybka sałatka z warzyw i piersi z kurczaka.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filet z piersi z kurczaka

    300 gramów
  • pomidory malinowe

    2 sztuki
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • sałata lodowa

    0,5 sztuki
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

    1 sztuka
  • majonez

    4 łyżki
  • sos czosnkowy

    4 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filet z kurczaka przyprawiam ulubionymi przyprawami, panieruję (jajko, bułka tarta) i smażę kotlety. Odstawiam do przestygnięcia.
2. W tym czasie kroję pomidory, ogórka, sałatę lodową i przygotowuję sos koperkowo-ziołowy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Na dół miski wykładam połowę sałaty, pomidorów, ogórków i polewam połową sosu koperkowego. Na to wykładam połowę kotletów pokrojonych w kostkę i smaruję połową majonezu i sosu czosnkowego. Po tym wykładam identycznie drugą warstwę z pozostałych składników.

Justy_na
Zalecam zjeść sałatkę tego samego dnia, gdyż później warzywa mogą puścić soki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat