Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiszonej z papryka i orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 40 gram
ogórek zielony 60 gram
cebula czerwona 1 plaster
ocet ryżowy 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
orzechy włoskie 15 gram
kapusta biała 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiszonej z papryka i orzechami

Kapustę opłukać pod bieżącą wodą i odcisnąć. Drobniutko pokroić. Paprykę umyć, osuszyć i pozbawić nasion. Pokroić ja w małą kostkę. Dodać do miski. Ogórka wyszorować, osuszyć i nie obierać. Pokroić w małą kostkę. Cebulę drobno poszatkować. Dodać do miski razem z ogórkiem. Wymieszać. Doprawić solą, pieprzem oraz octem. Wymieszać.
Orzechy uprażyć na suchej i czystej patelni.
Posypać sałatkę orzechami przed podaniem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 01.01.2014 23:12
Rzeczywiście pyszna i zdrowa.
monikaT83 01.01.2014 20:47
polecam:) pyszna i zdrowa:)
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 17:49
ciekawy przepis.
Aleksandra/Olcia 01.01.2014 17:40
fajny pomysl
Romanowka 01.01.2014 17:22
Jeszcze nigdy nie łączyłam kiszonej kapusty z ogórkiem zielonym, muszę wypróbować, do obiadku będzie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak