Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszy jęczmiennej, świeżych warzyw i kiełków

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
bulion warzywny 500 ml
paryka czerwona 1 duża
pomidory 4 sztuki
kiełki lucerny garść
jogurt naturalny 100 g
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
rzodkiewka 6 sztuk
kasza jęczmienna 200 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy jęczmiennej, świeżych warzyw i kiełków

Kasze ugotować w bulionie warzywnym (ja miałam kasze w woreczkach), odstawić do wystudzenia.
Paprykę pokroić w kosteczkę, pomidory sparzyć obrać ze skóry, wydrążyć miąższ, pokroić w kosteczkę, rzodkiewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Jogurt wymieszać z musztardą, posiekanymi kiełkami, rzodkiewką, solą, pieprzem, odstawić do lodówki.

Wystudzoną kaszę wymieszać z warzywami oraz sosem jogurtowym, podawać np na listkach sałaty.

Świetny dodatek do dań mięsnych jak i samodzielna sałatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak