Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sól
-
bulion warzywny
500 ml -
paryka czerwona
1 duża -
pomidory
4 sztuki -
kiełki lucerny
garść -
jogurt naturalny
100 g -
Musztarda sarepska Prymat
1 łyżeczka -
rzodkiewka
6 sztuk -
kasza jęczmienna
200 perłowa
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kaszy jęczmiennej, świeżych warzyw i kiełków
Paprykę pokroić w kosteczkę, pomidory sparzyć obrać ze skóry, wydrążyć miąższ, pokroić w kosteczkę, rzodkiewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Jogurt wymieszać z musztardą, posiekanymi kiełkami, rzodkiewką, solą, pieprzem, odstawić do lodówki.
Wystudzoną kaszę wymieszać z warzywami oraz sosem jogurtowym, podawać np na listkach sałaty.
Świetny dodatek do dań mięsnych jak i samodzielna sałatka.
Komentarze (0)