Sałatka z kaszy jęczmiennej, świeżych warzyw i kiełków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • bulion warzywny

    500 ml
  • paryka czerwona

    1 duża
  • pomidory

    4 sztuki
  • kiełki lucerny

    garść
  • jogurt naturalny

    100 g
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżeczka
  • rzodkiewka

    6 sztuk
  • kasza jęczmienna

    200 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kasze ugotować w bulionie warzywnym (ja miałam kasze w woreczkach), odstawić do wystudzenia.
Paprykę pokroić w kosteczkę, pomidory sparzyć obrać ze skóry, wydrążyć miąższ, pokroić w kosteczkę, rzodkiewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Jogurt wymieszać z musztardą, posiekanymi kiełkami, rzodkiewką, solą, pieprzem, odstawić do lodówki.

Wystudzoną kaszę wymieszać z warzywami oraz sosem jogurtowym, podawać np na listkach sałaty.

Świetny dodatek do dań mięsnych jak i samodzielna sałatka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat