Sałatka z kaszy gryczanej z kiszonym ogórkiem, papryką, czerwoną cebulą i serem bałkańskim

Sałatka z kaszy gryczanej z kiszonym ogórkiem, papryką, czerwoną cebulą i serem bałkańskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1 szkl.
  • ogórki kiszone

    2-3 szt.
  • ser bałkański

    80-100 g
  • natka pietruszki

  • oliwa

    2-3 łyżki
  • cebula czerwona

    1/2 szt.
  • papryka czerwona

    1 mała szt.
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z kaszy gryczanej z kiszonym ogórkiem, papryką, czerwoną cebulą i serem bałkańskim

Kaszę gryczaną wsypujemy na osolony wrzątek i gotujemy przez około 15 minut.
Odcedzamy i studzimy.
Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, myjemy i kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Ogórki kroimy w półplasterki lub kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy pokruszony ser bałkański oraz listki pietruszki, doprawiamy olejem, solą i pieprzem do smaku.
Delikatnie mieszamy.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Kolorowa 08.02.2014 13:19
Lubię te składniki ;)
ewelinapac 07.02.2014 21:54
fajna salatka
ada.la 07.02.2014 21:43
ciekawy przepis
Mniam 07.02.2014 21:06
Rewelacyjna sałatka!
Noruas 07.02.2014 20:52
ciekawy pmysł na sałatkę
treonina 07.02.2014 20:30
wygląda apetycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat