Sałatka z kaszy gryczanej z dressingiem pomarańczowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    200 gram
  • soczewica czerwona

    100 gram
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • orzechy włoskie

    50 gram
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • olej

    3 łyżka
  • sok pomarańczowy

    1 łyżka
  • miód

    1/2 łyżka
  • sól

    do smaku
  • szynka szwarcwaldzka

    8 (plastry)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę i soczewicę ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w kostkę. Orzechy uprażyć na suchej patelni. W misce wymieszać kaszę z soczewicą. Dodać cebulę, paprykę, uprażone orzechy i porwaną na mniejsze kawałki szynkę szwarcwaldzką. Posypać posiekaną natką pietruszki. Składniki dressingu połączyć. Dressingiem polać sałatkę i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 13.02.2014 04:39
prezentuje się świetnie!
Olga_SK 04.05.2013 10:44
pięknie wygląda!
Pyszota 04.05.2013 10:21
Bardzo smaczna sałatka
IwonaDD 04.05.2013 10:15
same wspaniałości w twoim menu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat