Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    0,5 litra
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • kukurydza

    0,5 puszki
  • oliwki zielone

    4 sztuki
  • oliwki czarne

    4 sztuki
  • majonez

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser gouda

    4 plastry
  • kasza

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę wrzucamy do miski i zalewamy gorącym bulionem (ponad 0,5 cm nad poziomem). Kasza potrzebuje 5 min. aby napęcznieć. po tym czasie wystarczy widelcem ją rozdzielić i ostudzić. Dodajemy do niej odsączonego z wody tuńczyka, kukurydzę, ser żółty pocięty w kostkę, oliwki pocięte w krążki oraz czerwona paprykę w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy majonez.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 06.06.2013 09:43
smaczna salatka
emeslive 04.11.2012 21:39
Apetyczne, podoba mi się!
Piotr-21 04.11.2012 18:51
smaczne
Iwka 04.11.2012 18:47
uwielbiam kuskus
Bogusiaz 04.11.2012 18:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat