Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty włoskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
jabłka 5 szt.
majonez 1 szklanka
musztarda 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty włoskiej

Wykonanie:
Kapustę oczyścić, posiekać, zalać wrzątkiem i gotować przez 5 minut. Następnie odcedzić, ostudzić, dodać starte jabłka, przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem wymieszanym ze śmietaną. Podawać szczególnie do placków ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak