Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 dag
boczek wędzony 15 dag
rzodkiewka 4 szt
pomidor 2 szt
serek wiejski
szczypior
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem boczku

Kapustę pekińską drobno siekamy i układamy na talerzu bądź w misce, następnie wykładamy na poszatkowaną kapustę serek wiejski oraz pokrojone w półksiężyce pomidorki. Boczek i rzodkiewkę kroimy w słupki i układamy na pomidorkach, całość posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy solą i pieprzem Podajemy z pieczywkiem bądź jako podstawowe danie

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.12.2012 17:26
ciekawe
caralajna 05.08.2012 07:37
ciekawe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak