Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanych podgrzybków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona cebulka 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku
cukier do smaku
podgrzybki słoik marynowane
kapusta pekińska 1 średnia główka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kapusty pekińskiej i marynowanych podgrzybków

Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki.
Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny,
żeby się lekko wymoczyły.
Następnie ponownie odcedź i pokrój w paseczki. Dodaj do kapusty.
Cebulkę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Dodaj do kapusty.
Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Dodaj sól, cukier, pieprz i oliwę do smaku. Jeszcze raz wymieszaj.
Zostaw na chwilkę, żeby się przegryzła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.11.2012 20:09
Z podgrzybkami nie robiłam
angelika14 07.11.2012 23:35
ciekawa sałatka
Rafał10 07.11.2012 23:30
mmmm pycha !
treonina 07.11.2012 23:12
fajny pomysł
eMMe 07.11.2012 22:57
ciekawe połączenie
SmacznaPyza 07.11.2012 22:30
a po co moczyć marynowane grzyby?
caffee_tea 07.11.2012 22:18
uwielbiam taka sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak