sałatka z kapusty pekińskiej

sałatka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler duży

    1 sztuka
  • marchewka średnia

    7 sztuk
  • pietruszka

    3 sztuki
  • ocet

    3 szklanki
  • cukier

    3 szklanki
  • woda

    11 szklanek
  • sól

    6 łyżek
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    2-3 sztuki
  • kapusta pekińska

    1 średnia główka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania sałatka z kapusty pekińskiej

Kapustę poszatkować.Marchew,seler i pietruszkę obrać.Opłukać.Zetrzeć na jarzynówce.Dodać do kapusty.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kosteczkę.Dodać do wcześniejszych składników.Wymieszać.Koperek opłukać,posiekać.Dodać do wcześniejszych warzyw i wymieszać.Wodę zagotować z solą , octem i cukrem.Dodać do warzyw.Odstawić na 2.5 godz.Nastepnie przełożyć do słoików.Pasteryzować 10 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

TEtalicha 16.07.2013 20:47
bardzo lubię
Alex_M 16.04.2013 09:47
lubie takie suroweczki!
pajbek 15.04.2013 10:14
Super sałatka, polecam :-)
fotoviderek 12.04.2013 07:18
Lubię takie witaminki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat