Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty pekińskie 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
ugotowana marchewka 1 sztuka
wędlina 20 dag
groszku konserwowego 1 puszka
kukurydzy 1 puszka
natka pietruszki
natka koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
kwasku cytrynowego szczypta
żółtego sera 20 dag
majonezu 4 łyżki
ketchup łagodny 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Kapusty pekińskie opłukać i drobno poszatkować. Ugotowaną marchewkę obrać i pokroić w kosteczkę. Surową marchewkę,obrać,opłukać i potarkować na tarce na dużych oczkach. Marchewki dodać do kapusty.Groszek oraz kukurydzę odcedzić .Jajka,ser i wędlinę pokroić w kosteczkę.Wszystko przełożyć do sałatki.Przyprawić do smaku. Dodać odrobinę kwasku cytrynowego. Majonez wymieszać z ketchupem. Przelać na surówkę i wszystko ze sobą połączyć.Przełożyć do miseczki i udekorować natką pietruszki oraz koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.06.2013 19:10
fajne i zdrowe
JOANNA16 03.06.2013 10:51
uwielbiam takie sałatki
gosia56 05.04.2013 13:54
napewno pyszna
jozefinach 03.04.2013 18:42
Uwielbiam surówki.
iwi 03.04.2013 16:23
Smakowita sałatka dla dbających o linię.
2milutka 03.04.2013 14:22
smaczna i zdrowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak