Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kapusty na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 kg
cukinia 2 kg
marchewka 4 szt
por 2 szt
papryka czerwona 3 szt
natka pietruszki 1 pęczek
olej 2 szklanki
ocet 1,5 szklanki
sól 4 łyżki
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kapusty na zimę

Marchew zetrzeć na jarzynówce.Kapustę poszatkować.Cukinię pokroić w cienkie plastry.Pora pokroić w pół-krążki.Paprykę w paski.Ocet zagotować i ostudzić. Warzywa zmieszać z olejem ,ostudzonym octem, cukrem ,solą i natką.Odstawić na 2 godziny.Po tym czasie jeszcze zamieszać i nakładać do słoików. Pasteryzować 15 minut. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 03.09.2012 21:28
nie próbowałam w piekarniku
parysek10 03.09.2012 12:25
świetne
kulinarny smak 03.09.2012 07:53
czy można pasteryzować w piekarniku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak