Sałatka z kapusty

Sałatka z kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • główka kapusty pekińskiej

    1/2 szt
  • cykoria

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • ser żółty

    15 dag
  • pietruszka

    1 natka
  • olej

    5 łyżek
  • ocet winny

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • bazylia

    1 szt
  • cukier

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować. Pora opłukać, przekroić wzdłuż i pokroić w pół plastry. Z cykorii usunąć gorzki głąb, umyć i drobno poszatkować. Ogórek zielony obrać, umyć i pokroić w plastry. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w paski. Kapustę i cykorię skropić sokiem z cytryny. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa wymieszać razem i posypać serem żółtym. Olejem zalać czosnek przepuszczony przez praskę, dodać bazylię do smaku doprawić solą, cukrem i pieprzem. Zaprawę wymieszać i polać sałatkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat