Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą pekińską i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
świeża czerwona papryka 1 sztuka
ser feta 1 kostka
winogrona 1/2 kiści
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą pekińską i papryką

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Paprykę oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę, a cebulę bardzo drobno siekamy. Pomidora parzymy i obieramy ze skóry, a następnie kroimy w mniejsze cząstki. Kukurydzę z puszki odcedzamy i dodajemy do reszty składników umieszczonych w głębokiej misce. Ogórki konserwowe siekamy w średnią kostkę. Na sam koniec dodajemy ser feta pokrojony w średnią kostkę. Składniki polewamy olejem, posypujemy ziołami prowansalskimi i doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Mieszamy delikatnie żeby nie uszkodzić sera. Chłodzimy w lodówce około 30 minut. Jemy samą lub jako dodatek do potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.01.2013 10:09
super pomysl z tymi winogronami
ONY_za_kare 21.01.2013 09:54
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak