Sałatka z kapustą pekińską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek ugotowanych na twardo

    5 sztuk
  • papryki konserwowej

    2 szt
  • szynki

    20 dag
  • pora

    1 sztuka
  • majonez

    sól pierz sos słodko kwaśny
  • ryż

    1 woreczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Jajka i wędlinę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć. Pora pokroić w plasterki. Paprykę osączyć pokroić dowolnie. Układać warstwami; ½ ryżu, papryka, majonez, jajka, oprószyć solą i pieprzem, por, majonez, wędlina, kukurydza, reszta ryżu, sos słodko-kwaśny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wojtek8 09.11.2010 11:16
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat