Sałatka z kalarepą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3 średnie
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • por

    kawałek
  • marchewka z groszkiem

    1 puszka
  • szczypiorek

  • ogórki kiszone

    2
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy, następnie kroimy w kostkę. Ziemniaki gotujemy w łupinach, obieramy i kroimy w kostkę. Por i szczypiorek drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki kiszone także kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy odsączoną z zalewy marchewkę z groszkiem. Mieszamy. Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 24.02.2014 21:09
na pewno pyszna,uwielbiam sałatki
pierniczkowo 15.08.2013 11:10
taką z chęcią zjem :)
Kuchenka 13.08.2013 22:00
zjadłoby się taką...
iwi 12.08.2013 14:07
Musi być pyszna
biatriss 12.08.2013 13:57
lubie sałatki!
Janina 12.08.2013 13:47
Fajna, z kalarepą nie robiłam;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat