Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorem posypana migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka (mały)
pomidorki koktajlowe 15 dag
rzodkiewki 6-7 sztuk
czarne oliwki 1 garść
ser feta kawałek
płatki migdałowe 1 garść
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżeczka
oregano
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Najlepiej dodać ser feta z bazylią i pomidorami.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorem posypana migdałami

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i podgotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Rzodkiewki pokroić w talarki, pomidorki i oliwki można na pół, a ser w kostkę (chyba że użyjemy gotowych kostek) To wszystko połączyć z kalafiorem. Dodać majonez, śmietanę, doprawić solą, pieprzem oraz oregano. Wymieszać. Na koniec wierzch sałatki posypać uprażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 22.01.2015 09:22
ciekawy pomysł
Renata22 14.12.2014 14:26
nigdy nie próbowałam łączenia kalafiora z płatkami migdałów ;)
mysza75 14.12.2014 09:53
bardzo fajna sałatka
Ewelina1991 14.12.2014 09:27
interesujące połączenie składników
Megg 13.12.2014 22:18
bardzo lubię sałatki, a ta wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak