Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jeżynami i serem kozim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 200 g
ser kozi 100 g (miękki naturalny)
ser kozi 100 g (miękki z miodem)
roszponka 1 garść
rukola 1 garść
szalotka 1 szt
sól 1/4 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
orzeszki piniowe 35 g (posiekane)
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jeżynami i serem kozim

Roszponkę i rukolę rozłożyłem na talerzu. Posypałem niezbyt drobno posiekaną szalotką.
Rozkruszony ser kozi (naturalny i miodowy) rozłożyłem na sałacie. Dodałem umyte i osuszone jeżyny . Posypałem uprażonymi orzeszkami. Doprawiłem solą, cukrem i pieprzem. Całość polałem wcześniej przygotowanym dresingiem.

Dressing: wszystkie składniki połączyłem i energicznie wymieszałem, tak aby powstała gładka masa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 28.08.2016 17:52
Rzeczywiście zapomnieliśmy podać: Dressing: 100 ml oliwy z oliwek 50 ml octu balsamicznego z sokiem figowym 1 łyżeczka miodu
Wiesława1 19.08.2016 14:23
Brakuje tylko składników na dressing. wszystkie składniki wymieszac-jakie składniki?
Wiesława1 14.08.2016 16:46
Świetna propozycja
Renataj 13.08.2016 23:36
Interesujące połączenie składników - jeszcze nie jadłam sera koziego z jeżynami.
bertpvd 13.08.2016 21:19
a1le ta sałatka musi być pyszna
sezamek 13.08.2016 16:01
Telepatia? U mojej mamy też dziś sałatka z rukoli i jeżyn :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak