Sałatka z jajkiem i dresingiem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • groszek zielony

    140 g
  • jogurt naturalny

    4 łyzki
  • majonez

    2 łyzki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ajka gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżki octu lub soli na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Jajka układamy na talerzykach. Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małą kostkę. Jajka posypujemy papryka i groszkiem. Z jogurtu, majonezu i koperku przygotowujemy dressing. Doprawiamy go do smaku sola i świeżo mielonym pieprzem. Dresingiem polewamy sałatkę. Całość dekorujemy gałązka koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 22.01.2017 15:43
bardzo dziękuję :)
Edita 20.01.2017 10:51
fajny przepis
MonikaW 20.01.2017 08:32
zdrowo, ładnie i smacznie
MagdalenaIC 20.01.2017 00:44
Prosto i pysznie :)
halina17 19.01.2017 22:42
Ładnie podana sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat