Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajem mollet

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 20 dag
ogórek 3
szczypiorek
śmietana 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz
jaja 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajem mollet

Jajka wkładamy do gotującej się wody, powinny w niej pozostać na 3 minuty, będą wtedy na półtwardo= mollet. Następnie zalewamy zimną wodą i ostrożnie obieramy.

Ogórki kroimy w cieniutkie plastry.
Fasolce szparagowej odcinamy końcówki i zalewamy wodą, dodajemy odrobinę soli do smaku i gotujemy do momentu aż będzie miękka.

Do miski wkładam jajka i kroję je na pół. Żółtko się rozleje więc białko kroję w kostkę. Dodaję ogórki i fasolkę. Szczypiorek dodajemy według własnego gustu, ale jeśli będzie go dużo to nie zepsuje smaku sałatki (ja dałam około 3 łyżek posiekanego). Dodajemy także łyżeczkę gęstej śmietanki. Doprawiamy solą, pieprzem.


Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 24.09.2013 01:20
intrygująca
Zdzisław 17.07.2013 11:10
dla mnie same pyszności
2milutka 17.07.2013 08:28
o tak jeszcze nie robiłam:)
gosia56 17.07.2013 07:56
smaczna taka sałatka
Konczi 17.07.2013 07:32
po prostu ziemniaczana smaczna ;)
Mona73 16.07.2013 23:16
jeszcze nie próbowałam
Pomocnik 16.07.2013 22:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak