Sałatka z jajem mollet

Sałatka z jajem mollet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa

    20 dag
  • ogórek

    3
  • szczypiorek

  • śmietana

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • jaja

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jajem mollet

Jajka wkładamy do gotującej się wody, powinny w niej pozostać na 3 minuty, będą wtedy na półtwardo= mollet. Następnie zalewamy zimną wodą i ostrożnie obieramy.

Ogórki kroimy w cieniutkie plastry.
Fasolce szparagowej odcinamy końcówki i zalewamy wodą, dodajemy odrobinę soli do smaku i gotujemy do momentu aż będzie miękka.

Do miski wkładam jajka i kroję je na pół. Żółtko się rozleje więc białko kroję w kostkę. Dodaję ogórki i fasolkę. Szczypiorek dodajemy według własnego gustu, ale jeśli będzie go dużo to nie zepsuje smaku sałatki (ja dałam około 3 łyżek posiekanego). Dodajemy także łyżeczkę gęstej śmietanki. Doprawiamy solą, pieprzem.


Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Granita 24.09.2013 01:20
intrygująca
Zdzisław 17.07.2013 11:10
dla mnie same pyszności
2milutka 17.07.2013 08:28
o tak jeszcze nie robiłam:)
gosia56 17.07.2013 07:56
smaczna taka sałatka
Konczi 17.07.2013 07:32
po prostu ziemniaczana smaczna ;)
Mona73 16.07.2013 23:16
jeszcze nie próbowałam
Pomocnik 16.07.2013 22:31
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat