Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasolka szaragowa
20 dag -
ogórek
3 -
szczypiorek
-
śmietana
1 łyżeczka -
sól do smaku
-
pieprz
-
jaja
2
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jajem mollet
Ogórki kroimy w cieniutkie plastry.
Fasolce szparagowej odcinamy końcówki i zalewamy wodą, dodajemy odrobinę soli do smaku i gotujemy do momentu aż będzie miękka.
Do miski wkładam jajka i kroję je na pół. Żółtko się rozleje więc białko kroję w kostkę. Dodaję ogórki i fasolkę. Szczypiorek dodajemy według własnego gustu, ale jeśli będzie go dużo to nie zepsuje smaku sałatki (ja dałam około 3 łyżek posiekanego). Dodajemy także łyżeczkę gęstej śmietanki. Doprawiamy solą, pieprzem.
Smacznego
Komentarze (7)