Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek, brokułów i suszonych pomidorów
Sałatka z jajek na Wielkanoc to jedno z obowiązkowych dań na świątecznym stole w Polsce. Jest to sałatka łatwa do przygotowania i bardzo smaczna, która doskonale sprawdzi się jako przystawka na Wielkanoc lub jako samodzielne danie.
Ugotuj różyczki brokułu. Rzodkiewki kroimy w plastry, cebulę w piórka, pomidory kroimy w dużą kostką, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i doprawiamy przyprawą w płynie Kucharek.
Do dużej miski wkładamy pokrojoną w paski sałatę rzymską, suszone pomidory, brokuły, pomidory, rzodkiewkę, cebulę i zalewamy sosem. Następnie mieszamy i wykładamy na półmisek.
Tak przygotowaną sałatkę dekorujemy ugotowanymi na twardo jajkami, posypujemy szczypiorkiem, pestkami słonecznika i wiórkami sera.
Podajemy z grzankami czosnkowymi.