Sałatka z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2
  • sól

    do smaku
  • kurkuma

    szczypta
  • majonez tradycyjny

    1-2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • musztarda

    1 łyżka
  • jajko ugotowane na twardo

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę , następnie dodać drobno pokrojoną cebulę i pieprz biały lub czarny i musztardę. Wymieszać wszystko razem. Pod koniec dodać soli do smaku oraz jednego większego ogórka startego na drobnej tarce oraz szczyptę kurkumy. Na sam koniec dodać majonez i wszystko razem wymieszać i dosmakować pieprzem i solą. Pasta w smaku powinna być pikantna. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat