Sałatka z jaj i makreli wędzonych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela

    3 duże
  • jajka

    4
  • por

    1 duży
  • zielona sałata

    4 liście
  • sok z cytryny

  • śmietana

    200 g
  • musztarda

    1-2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby obrać ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w krążki, tak samo zrobić z umytym porem, listki sałaty pokroić w cienkie paseczki. Wymieszać zieleninę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać śmietankę, musztardę, sól, koperek i pieprz, następnie dodać do sałatki.
Sałatkę rozłożyć na okrągłym półmisku, na wierzchu układać rzędami jajka i rybę, posypując solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat