Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jabłkiem, selerem i granatem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
łodygi selera naciowego 2 szt
brzoskwinie 2 szt
granat 1 szt
jogurt grecki 15 dag
keczup 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
liście sałaty do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłkiem, selerem i granatem

Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki,usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Łodygi selera obieramy i także kroimy w kostkę.Jogurt mieszamy z keczupem, doprawiamy mieloną słodką papryką, solą i pieprzem. Jabłko i seler mieszamy z uzyskanym sosem, układamy na plasterkach brzoskwini, obsypujemy cząstkami granatu i dekorujemy listkami sałaty. Podajemy mocno schłodzone. W wersji wzbogaconej możemy dodać wędzoną szynkę lub żółty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 14.11.2012 07:51
Brzoskwinie - lepsze świeże ale z puszki również mogą być. Keczup - ja wolę dodawać łagodny a moja rodzina woli bardziej wyraziste smaki i woli pikantny.
SmacznaPyza 13.11.2012 23:27
granat ma cząstki? brzoskwinie z puszki czy świeże? ketchup łagodny czy ostry a jabłka raczej słodkie czy kwaśne? zresztą, i tak nie ma zdjęcia...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak