Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grzybami i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 250 g
rukola 1 szt
szynka parmeńska 100 g
pomidory suszone 1\\4 słoika
oliwa 4 łyżki
masło 1 łyżka
ocet balsamiczny 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grzybami i szynką

Z szynki parmeńskiej robimy coś w rodzaju chipsów.Można je wstawić do piekarnika albo usmażyć używając do tego patelni.Następnie smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem masła prawdziwki,tak długo,aż stracą zawartą w sobie wodę.Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.Mając już gotowe główne składniki mieszamy je z oliwą i odrobiną octu balsamicznego,rucolą oraz suszonymi pomidorami.Posypujemy parmezanem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 16.07.2011 20:21
super
Sylwia88 12.04.2011 17:29
pycha
mikrusiak 12.04.2011 17:14
fajny przepis :)
suzana 12.04.2011 17:05
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak