Sałatka z grzybami i szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • prawdziwki

    250 g
  • rukola

    1 szt
  • szynka parmeńska

    100 g
  • pomidory suszone

    1\\4 słoika
  • oliwa

    4 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • parmezan starty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z szynki parmeńskiej robimy coś w rodzaju chipsów.Można je wstawić do piekarnika albo usmażyć używając do tego patelni.Następnie smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem masła prawdziwki,tak długo,aż stracą zawartą w sobie wodę.Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.Mając już gotowe główne składniki mieszamy je z oliwą i odrobiną octu balsamicznego,rucolą oraz suszonymi pomidorami.Posypujemy parmezanem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona45 16.07.2011 20:21
super
Sylwia88 12.04.2011 17:29
pycha
mikrusiak 12.04.2011 17:14
fajny przepis :)
suzana 12.04.2011 17:05
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat