Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z groszku i pieczonego mięsa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
por mały 1 szt
filet pieczony z kurczaka 1 szt
marchewka 1 szt
groszek konserwowy 1 szkl
ogórek kiszony 1 szt
koperek 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
musztarda 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
cukier do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z groszku i pieczonego mięsa

Ziemniaki i marchewkę ugotować, ostudzić obrać. Pieczone mięso, ziemniaki, marchewkę i kiszonego ogórka pokroić w kostkę. Groszek konserwowy osączyć z zalewy. Cukinię pokroić w półplasterki, oprószyć odrobiną soli, po 10 minutach osuszyć w papierowym ręczniku. Por pokroić w krążki. Oliwę wymieszać z musztardą, zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, szczyptą soli, cukru i ziołowego pieprzu. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać posiekany koperek, wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.08.2013 08:40
ciekawe połaczenie smaków
olkaaa 19.07.2013 07:47
jeszcze takiej nie jadłam
Iwusia 29.05.2013 22:35
ciekawa ta sałatka :)
Katarzyna/kate1980 16.12.2012 20:15
superowa
maciek7 16.12.2012 09:18
super
caralajna 16.12.2012 08:06
pyszna, lubię sałatki
Wiesława1 16.12.2012 07:10
smaczna
gosia561 16.12.2012 00:36
porządna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak